Direktori policije i VBA: Srbija bezbedna zemlja

Vesti 11. maj 201509:02 > 09:03
Tanjug/Dragan Stanković

Svi građani Srbije su bezbedni, poručili su jutros direktor policije Milorad Veljović i direktor Vojno bezbednosne agencije Petar Cvetković.

Veljović je za TV Pink je rekao da su svi građani Srbije bezbedni, da je Srbija u ovom trenutku bezbedna zemlja i da se u potpunosti kontroliše situacija.

Petar Cvetković kaže da su albanski teroristi duže vreme boravili u delu Makedonije gde se napad dogodio i da su srpske službe bezbednosti još u aprilu upozorile makedonske kolege da bi do napada moglo da dođe, ali da su oni verovali da su te priče preuveličane.

Direktor policije je podsetio na zajedničku konstataciju sa sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti da ovog trenutka nema informacija da se sukobi sa teritorije Makedonije mogu preneti na teritoriju Srbije.

Veljović je naglasio da je policija sa vojskom i svim bezbednosnim strukturama spremna da spreči bilo kakav takav pokušaj.

Cvetković je takođe, poručio svim građanima Srbije da mogu da budu spokojni, bezbedni, jer službe bezbednosti, vojska, policija, država, preduzimaju sve potrebne mere.

„Nije stvar u tome da su informacije preterano dramatične za našu zemlju. Znači, situacija, što se tiče bezbednosti naše zemlje, nije dovedena u pitanje u ovoga trenutka“, rekao je Cvetković.

U sukobima sa teroristima u Kumanovu je, prema zvaničnim podacima, poginulo osam policajaca, a 37 je povređeno.