JKP Informatika Novi Sad: Otklonjene posledice hakerskog napada

Vesti 24. apr 202012:34 > 12:42
Shutterstock

Javno komunalno preduzeće Informatika iz Novog Sada saopštilo je da je u potpunosti otklonilo posledice teškog hakerskog napada na sistem koji se dogodio 1. marta.

POVEZANE VESTI:

„Pušten je u rad video nadzor Grada Novog Sada, u funkciji je kompletan informacioni sistem gradske uprave Novog Sada i omogućen je rad svim gradskim upravama i gradskim preduzećima na istom nivou kao pre napada. Korisnicima je ponovo dostupna internet stranica JKP Informatike, preko koje imaju uvid u stanje zaduženja za objedinjenu naplatu komunalno stambenih usluga“, navodi se u saopštenju.  

Podsetili su da naplatna mesta tog preduzeća ne rade u skladu sa usvojenim merama štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada. 

„Računi koji su dospeli i izdati za vreme trajanja vanrednog stanja mogu da se izmire do kraja 2020. godine. Građanima koji iz objektivnih razloga ne budu mogli da izmire svoje obaveze do kraja 2020. godine biće omogućeno zaključenje sporazuma sa JKP Informatika Novi Sad o plaćanju na rate u 2021. godini“, piše u saopštenju. 

Podsetili su da su obustavljeni svi postupci koji se vode kod javnih izvršitelja na period od 90 dana.