I u ponedeljak uveče, posle aplauza za medicinare, protestovali bukom sa balkona

Vesti 27. apr 202020:37 > 20:40
N1

Građani Beograda, Novog Sada, Niša i ostalih gradova u Srbiji u ponedeljak uveče su se na svojim balkonima i prozorima, nakon tradicionalnog aplauza za medicinske radnike koji se bore sa koronavirosom, povicima, zvižducima, trubama i lupanjem o šerpe pridružili akciju "Digni glas: Bukom protiv diktature" na koju je pozvala inicijativa "Ne davimo Beograd".

Građani su nezadovoljstvo trenutnom političkom situacijom iskazali lupanjem o šerpe, uzvicima, zvidžucima, pištaljkama, trubama, glasnom muzikom, ali i petardama. Buka je na Novom Beogradu trajala petnaestak minuta, a utisak je da je bila glasnija nego prethodne večeri.

Bučno je bilo i u Zemunu, oko Tašmajdanskog parka, na Zvezdari, u Mirijevu i Borči. Na mnogim mestima su se čuli i povici „Ua lopovi“ i pogrdno skandiranje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

https://twitter.com/soulsurferzz/status/1254847441758613507

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ pozvala je građane da svakog dana u 20.05h, nakon tradicionalnog aplauza za medicinske radnike, „dignu glas protiv diktature“ i bukom iskažu nezadovoljstvo trenutnom političkom situacijom.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.