Bastać: Fantomski radovi na Dorćolu – zloupotreba zabrane kretanja

Vesti 29. apr 202008:31 > 08:34
GO Stari grad

Predsednik Opštine Stari Grad Marko Bastać izjavio je da je izvođenje fantomskih radova na izgradnji trolejbuske mreže na Dorćolu, koji su trajali do pomoći i remetili kućni red i mir, predstavlja zloupotrebu zabrane kretanja građana koji se protive ovim radovima.

„Takva zloupotreba zabrane kretanja građana za obavljanje radova koji su u suprotnosti sa interesima građana mogla je da padne na pamet samo ‘kompletnim idiotima’ koji su rušili i u Savamali“, kazao je Bastać i dodao da iza toga stoji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Nikada više nećemo dopustiti da se pod okriljem noći sprovode projekti za koje prethodno nije dobijena saglasnost građana“, istakao je Bastać u pisanoj izjavi i dodao da će se i večeras u 18 sati braniti pravo građana da se pitaju kako treba da izgleda njihov kraj.

Grupa ljudi okupljena oko udruženja „Komšije sa Dorćola“ okupila se u utorak uveče na uglu ulica Venizelosove i Gundulićevog venca u vreme zabrane kretanja protestujući zbog izgradnje trolebujske mreže koja je nastavljena u vreme vanrednog stanja.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.