NIN: Pripadnicima BIA poslata poruka da se odreknu 100 evra "u ime patriotizma"

Vesti 30. apr 202011:28 > 11:33
N1

Svim pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije (BIA) poslata je poruka kojom se pozivaju da se odreknu obećanih 100 evra "u ime patriotizma", preneo je NIN.

Nedeljnik NIN je naveo da je proverio autentičnost poruke objavljene na društvenim mrežama u kojoj su pripadnici BIA pozvani da naprave spiskove „dobrovoljaca“ koji će se odreći najavljene pomoći države.

„Polazeći od toga da su naša primanja stabilna i da nisu niti će se dovoditi u pitanje, da su značajno veća u odnosu na prosek u zemlji, da su nam u prethodnom periodu uslovi za rad u velikoj meri unapređeni, kao i da se svi zajedno ponosimo pripadnošću firmi koja se uvek borila za dobrobit države, prirodno je da u trenucima kao što je ovaj, kada se država napreže do krajnjih granica, učinimo sve što je u našoj moći kako bi još jednom demonstrirali ko smo mi zapravo i kakvo smo kada je teško. Sada bismo to najbolje učinili dobrovoljnim odricanjem od iznosa“, stoji u poruci koju je objavio NIN.

Navodi se da su pripadnici BIA bili zamoljeni da do 27. aprila do 10 časova „dostave spiskove pripadnika koji žele u ovome da učestvuju, po mogućstvu sa njihovim potpisima“.

NIN je preneo i da postoje sumnje da su slične poruke upućene i državnim službama i javnim preduzećima koji su „takođe pod kontrolom vladajuće stranke“.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.