Vatromet i baklje kao podrška vlasti, u Novom Sadu reagovala policija

Vesti 30. apr 202021:22 > 21:40
Twitter/printscreen

Pristalice i simpatizeri vlasti, večeras su u 20.30h, drugi dan zaredom organizovali akciju podrške vladajućoj garnituri. Ovog puta, uglavnom, uz vatromet.

POVEZANE VESTI

Malo drugačije od prethodne večeri, kada su u nekoliko gradova u Srbiji pristalice SNS-a paljenjem baklji na krovovima zgrada organizovali kontra akciju protestima „Bukom protiv diktature“, u četvrtak uveče u 20.30h umesto baklji, uglavnom mogao da se vidi vatromet.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak za koji kažu da je vatromet organizovan sa vrha zgrade Srbijagasa u Novom Sadu.

Vatromet je viđen i u Beogradu, na Bežanijskoj kosi.

Portal Autonomija Info objavio je da je desetak mladića sa krovova zgrada u novosadskom Bulevaru Cara Lazara napravilo bakljadu i vatromet u znak podrške Vladi Srbije, zbog čega su ih stanari zgrade prijavili policiji jer tvrde, kako navode, da nisu stanari tih zgrada.

Kako prenosi portal, stanari zgrada tvrde da su mladići oko 17.45 došli belim kombijem koji je još parkiran ispred zgrada. Sa sobom su uneli miksetu, zvučnike i tonsku opremu sa koje su puštali snimljenu parolu „Hej, hej, Đilase, vrati pare, lopove“.

Policija je došla sa tri automobila, a stigla je i policijska marica sa pripadnicima interventne. Međutim, policija je legitimisala mladiće i pustila ih, jer oni, kako je rečeno novinarima, imaju dozvole za kretanje za vreme policijskog časa.

Slična bakljada odigrala se i na krovu poslovne zgrade na Bulevaru oslobođenja kod zgrade bivšeg Pokrajinskog SUP-a, javio je reporter Autonomije.

Građani su javili i da su videli dva mladića u crnim trenerkama sa kapuljačama na glavi na krovu zgrade pored Osnovne škole „Jovan Popović“ kako prvo ispaljuju vatromet a onda pale baklje.

Na društvenim mrežama prenose i vatromet u Lazarevcu