Radio DIR pita Vladu zašto njihovom novinaru nisu dali da uđe na konferenciju

Vesti 02. maj 202016:37 > 16:44
Shutterstock

Radio DIR iz Rume uputio je pismo Vladi Srbije, Ministarstvu kulture i informisanja i Udruženju novinara Srbije u kojem je tražio da se Vlada izjasni zbog čega je njihovom novinaru onemogućeno da na konferenciji postavi pitanje i ukazao da se novinari prilikom postavljanja pitanja biraju selektivno.

„Ovakav način rada kancelarije za saradnju sa medijima zaslužuje osudu javnosti, jer se time guši sloboda medija“, navodi se u saopštenju radija DIR.

Ta medijska kuća ukazala je da je 28. aprila njihovom izveštaču onemogućeno da uđe na konferenciju, iako je imao akreditaciju, i istakla da ako je izgovor to što su oni radio stanica, poslali su i dozvolu Agencije za privredne registre u kojoj se navodi da imaju i samostalna elektronska izdanja.

Radio Dir upitao je i zašto se onda dopušta ulazak drugim medijima koji svoj program emituju kao televizijske i radio stanice.

POVEZANE VESTI

„Ko i zašto želi da deli medije, ko dozvoljava da neko bude privilegovan, zašto to radite i da li time gušite slobodu medija“, upitao je radio DIR.

U saopštenju se ukazuje i da su 30. aprila uveče napadnuta dva novinara tog radija iz Kikinde dok su snimali prilog za radijsko uključenje, kao i da su to uradii simpatizeri Srpske napredne stranke.

„Tražimo od Vlade Srbije i novinarskih udruženja da stanu u odbranu novinara koji nesebično i odano rade svoj posao i informišu građane širom Srbije“, navodi se u saopštenju.