Obradović: Morali smo da odgovorimo na šerpe, ne možemo da se krijemo u rupi

Vesti 06. maj 202015:43 > 15:48
N1

Poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Marija Obradović kazala je na sednici Skupštine Srbije da je ta vladajuća stranka "morala da odgovori na lupanje u šerpe" i da "nije mogla da sedi i krije se u mišjoj rupi".

Obradović je navela da je poslanik Vladimir Đukanović izašao na svoju terasu, „a ne na krov zgrade“ – kako se navodilo, i da je „želeo da na buku odgovori bukom“.

Obradović je navela da su kažnjavani i pripadnici vlasti i opozicije koji su kršili policijski čas, izlazeći na ulice na proteste, te da nisu istiniti navodi da je kažnjavana „samo jedna strana“ – opozicija.

Ona je na sednici Skupštine koja danas razmatra ukidanje vanrednog stanja ocenila da je to neophodno i dodala da je to „i preporuka struke“.

Građani širom Srbije od 26. aprila podržaju akciju „Digni glas: Bukom protiv diktature“, u 20.05 časova, pet minuta posle aplauza zdravstvenom osoblju. Akciju su pokrenuli Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ i Građanski front.

Kao odgovor na tu akciju, vladajuća stranka od 29. aprila organizuje u 20.30 časova na krovovima zgrada u gotovo svim gradovima Srbije paljenje baklji i emitovanje parola s razglasa.