Zaraženi iz Gerontološkog centra u Kruševcu u dobrom stanju, 16 vraćeno u dom

Vesti 06. maj 202015:55 > 15:57
N1

Direktorka Gerontološkog centra u Kruševcu Jelena Mijailović izjavila je danas da je 29 korisnika te ustanove, koji su inficirani koronavirusom, dobrog stanja, da nemaju temperaturu i da je njih 16-oro već vraćeno u centar iz kovid bolnica nakon što su dva puta imali negativan nalaz.

Ona je agenciji Beta rekla da je preventivno testiranje koje je uradjeno 15. aprila kod svih 190 korisnika i 35 zaposlenih koji su u tom momentu radili, pokazalo prisustvo virusa kod 24 korisnika i kod 13 zaposlenih.

„Drugi krug testiranja uradjen je 28. i 29. aprila, kada se pokazalo da je još petoro korisnika i troje zaposlenih pozitivno“, navela je direktorka Gerontološkog centra.

Korisnici su smeštani u kovid bolnice u Srbiji, a zaposleni su bili u privremenoj bolnici u kruševačkoj Hali sportova, osim dvoje od troje novoobolelih, koji su na infektivnom odeljenju.

„Zaposleni, njih 13, koji su bili pozitivni u prvom krugu testiranja, su otpušteni iz Hale i trenutno su u svojim domovima“, kazala je Jelena Mijailović. Dodala je da niti jedan korisnik do sada nije preminuo od posledica korona virusa te da je osoba iz Aleksandrovca, korisnik Gerontološkog centra u Kruševcu, za koju se pominjalo da je preminula od tog virusa, a preminula je pre 20 dana, dva meseca ležala u kruševačkoj Bolnici.

Podsetila je i da je Gerontološki centar od 10. marta zatvoren za ulaz i izlaz korisnika i za posete srodnika te da se od prvog dana postupa po nalogu Ministarstva zdravlja i resornog ministarstva i primenjuju propisane mere.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.