Pristalice Dveri vređale Čedomira Jovanovića, rasprava lidera LDP i Obradovića

Vesti 08. maj 202011:30 > 13:04
Izvor: N1

Pristalice Dveri vređale su narodnog poslanika Čedomira Jovanovića dok je ulazio u zgradu Skupštine Srbije.

Lider Liberalno demokratske partije je tada prišao predsedniku Dveri Bošku Obradoviću u nameri da se pozdravi, ali mu je Obradović poručio da „ako je za Vučića bolje da se ne pozdravlja“.

Zatim su okupljeni počeli da uzvikuju „Čedo lopove“, a Jovanović im je poručio: „Sad kod Đilas, plakaće mu deca, možda čuju“.

Podsetimo, ranije danas su narodni poslanici Dveri tokom protesta ispred ulaza u Skupštinu Srbije napali ministre i poslanike vladajuće većine.

Predsednica Skupštine srbije Maja Gojković osudila je napad na poslanika Marjana Rističevića.

LDP: Oni koji se zalažu za politiku Ljotićevih naslednika, nisu alternativa Vučiću

Napad pristalica Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića na lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića i pokušaj fizičkog obračuna, pokazuju nivo svesti lažne alternative Aleksandru Vučiću, koju danas simbolizuje rasformirana i posvađana navodna „prava“ opozicija, saopšteno je iz LDP.

U saopštenju se navodi da su Obradovićeve „sačekuše ispred institucija jalovi pokušaji da se sakrije ono sto je svakome jasno, a to je da je došao kraj svim foliranjima, laganjima i strategijama ‘prave’ opozicije koja se danas između sebe obračunava gore nego sto se obračunavala sa Vučićem u ovih osam godina“.

LDP navodi i da „oni koji se zalažu za politiku Ljotićevih naslednika, ili je prećutno podržavaju, nisu nikakva alternativa Aleksandru Vučiću, već su glavni razlog toga što Aleksandar Vučić osam godina vlada bez prave opozicije“, kao i da će zbog poslednjeg napada ponovo razmotriti svoje učešće u izbornom procesu.

„Nas nije bilo u tome, niti će nas biti. LDP svoje odluke ne donosi na osnovu bilo čijih pritisaka, a posebno ne onih koji su pristali da dele društvo, misleći da će tako naći šansu za sebe. Kada su videli da to isto društvo sa gnušanjem odbacuje njih kao što drugi deo društva odbacuje Vučića, postali su agresivni prema svakome ko im se nije poklonio i pristao da zajedno sa njima bude klovn i politički diletant“, navodi se u saopštenju.