Martinović: Reagovali bismo isto i da su pretučeni Obradović i Đilas

Vesti 10. maj 202022:48 > 22:54
TANJUG/ANDRIJA VUKELIĆ

Šef poslanika Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je da će nastaviti štrajk glađu ispred parlamenta sve dok tužilaštvo ne reaguje na, kako je rekao, prebijanje narodnog poslanika Marijana Rističevića koje se pre dva dana desilo na istom mestu.

„I dalje ostajemo pri zahtevu da tužilaštvo mora da reaguje na brutalno prebijanje Marijana Rističevića u režiji Dragana Đilasa i Boška Obradovića. Nećemo da odustanemo“, poručio je Martinović na konferenciji za novinare ispred parlamenta.

Kazao je da oni ne traže da se tužilaštvo stavi u službu Aleksandra Vučića i SNS-a, nego da počne da rade svoj posao, reaguje na napad na Ristićevića i „prestane da bude pod kontrolom Dragana Đilasa“ za kojeg tvrdi da je 2009. i 2010. godine „imenovao tužioce“.

„Tužilaštvo može da kaže i da je Marijan Rističević napao Boška Obradovića, i da je Marijan Rističević imao nož, to smo sve mogli da čujemo, ne ulazim šta će da uradi, ali mora nešto da uradi. Ne može da ćuti ako se pre dva dana desilo prebijanje narodnog poslanika. Ne mora tužilaštvo mene da posluša, dovoljno je samo da pogledaju snimak i sve će im biti jasno“, kazao je.

Martinović je rekao i da je Đilas večeras došao ispred vrata parlamenta da podrži lidera Dveri Boška Obradovića, koji takođe štrajkuje glađu, za razliku od pristalica SNS-a koje protestuju ispred Doma Narodne skupštine, ali ne mogu da priđu poslanicima naprednjaka. Rekao je da Đilasu pritom, za razliku od Rističevića pre dva dana, nije falila dlaka s glave.

„Reagovali bismo na isti način da je pretučen Boško Obradović ili Dragan Đilas. Srbija mora da postane pravna država. Odgovornost za to snosi tužilaštvo“, poručio je šef poslanika naprednjaka.

Kazao je i da uprkos tome što su se pristalice SNS-a okupile ispred Skupštine, neće biti nikakvih incidenata, a za uvredljive parole koje skandiraju na račun lidera opozicije rekao je da su „normalne u demokratiji“, te da ni on nema problem sa tim što mu pristalice opozicije dobacuju da je „klempav“ i „ružan“, ali da niko ne sme nikog da bije.

Martinović je poručio da će nastaviti štrajk glađu ispred parlamenta sve dok tužilaštvo ne reaguje, ali je zamolio koleginicu Sandru Božić da prekine štrajk, što ona nije prihvatila.

Na pitanje novinara N1 da li je onda trebalo štrajkovati glađu i kada tužilaštvo nije reagovalo na aferu „Krušik“, Martinović je izbegao da odgovori, već je rekao kako je tužilaštvo reagovalo u aferi „Jovanjica“, te da njih treba pitati zašto ne rade svoj posao.