Rakić: Vučić na sve načine pokušava da izvuče DS na izbore

Vesti 15. maj 202008:14 > 08:17
N1

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je da nikakva sednica Glavnog odbora te stranke nije sazvana za 17. maj, nego da je sednica najvišeg stranačkog organa zakazana za 31. maj - "u skladu sa stranačkim aktima, zakazali su je ovlašćeni, legalni i legitimni organi stranke".

„Grupa nezadovoljnih i uglavnom bivših funkcionera stranke, uz podršku režimskih medija i ministra zdravlja Zlatibora Lončara pokušala je da svoju inicijativu za sazivanje sednice 17. maja predstavi kao da je sednica stvarano zakazana“, rekla je Rakić, za list Danas.

POVEZANA VEST

Govoreći o tome kome se žuri i zašto, ona je rekla da se „žuri Aleksandru Vučiću, jer pokušava na sve načine da izvuče DS na izbore kako bi obezbedio legitimitet za svoje falš izbore koje je planirao za 21. jun“.

„U toj svojoj nameri pronašao je partnere u okviru DS, koji imaju svoj lični cilj, bez bilo kakve odgovornosti prema građanima Srbije. Izgledada pojedinci ne mogu svoj život da zamisle bez poslaničke plate i drugih provilegija koje donosi to radno mesto u Narodnoj skupštini“, rekla je Rakić.

Na pitanje o ujedinjenju DS i Socijaldemokratske stranke, ona je navela da je „proces reintegracije DS pokrenuo (predsednik stranke Zoran) Lutovac i on je najzaiteresovaniji da se taj proces uspešno završi“.

„Nažalost, proces ujedinjenja odvija se u vrlo nepovoljnim okolnostima i uz brojne opstrukcije koje su dosad dolazile i iz naše i iz stranke Borisa Tadića“.

Ona je rekla da ne zna da li neko pokušava da Tadića ponovo istakne na mesto predsednika DS, ali zna da se to „neće dogoditi zato što to ne želi gotovo niko u DS“.

„Uostalom, mogućnost da Tadić bude ponovo predsednik DS nikada nije ni razmatrana tokom dogovora o ujedinjenju“, istakla je Rakić.

Beogradski mediji pišu da je statutarna komisija DS donela je sinoć odluku da su obe sednice Glavnog odbora te stranke, i ona zakazana za 17. maj i ona zakazana za 31. maj, zakazane po statutu.