Paunović: Dvorski puč u Demokratskoj stranci

Vesti 15. maj 202013:29 > 13:29
Izvor: N1

Ovo je nastavak pokušaja preuzimanja Demokratske stranke od strane jedne grupe donosioca odluka u toj stranci, i krajnja faza tog pokušaja - dvorski puč ljudi koji imaju dovoljno slobodnog vremena za spletkarenje, umesto za koristan politički rad, ocenio je predsednik opštine Paraćin i bivši član DS Saša Paunović.

Uz pomoć statutarne komisije koja se potpuno odmetnula od DS, oni će održati taj skup koji su najavili i statatutarna komisija će reći da je sve bilo u redu čak i da dođe članovi SNS da glasaju umesto članova DS, a šta će posle biti to je stvar pravne borbe pred sudovima, rekao je Paunović ističući da „to nije trebalo Demokratskoj stranci“.

POVEZANE VESTI

 Kako je naveo, na svakom pitanju je ta opstrukcija bila vidljivija, od pokušaja obaranja kvoruma na Glavnom odboru, a našli su metod rada preko statutarne komisije koja – ne donosi pravne nego političke odluke.

„Bukvalno da GO DS izglasa da je zemlja okrugla, statutarna komisija bi rekla da to nije u skladu sa statutom i da je zemja ravna. Donose odluke samo koje njima odgovaraju… I to je ta situacija blokade“, objasnio je svoje viđenje.

Upitan da li Vučić stoji iza tih pokušaja, kako tvrdi Zoran Lutovac, Paunović je rekao da to ne može da zna, ali da se ovo što se zbiva jeste delom u interesu vlasti.

Postoji delom i nezadovoljstvo nekih u stranci oko odluke o izlasku na izbore, koje je legitimno, rekao je.

„Ali ako ste nezadovoljni onda to treba da menjate na legitiman način ili napustite stranku, a ako se dogovorite da komisija dozvoli da na GO učestvuju ličnosti koji nisu članovi GO, onda ne koristite nelegitimne metode borbe“, kaže.

Paunović je zaključio i da je to pogrešno sa stanovista onoga što treba da bude Demokratska stranka.