Zelena stranka: Maske su već pale, nećemo koristiti govor mržnje u kampanji

Izbori 2020 15. maj 202014:41 > 14:50
N1

Zelena stranka, koja će na predstojeće parlamentarne izbore izaći u koaliciji sa Novom strankom, saopštila je da su „maske pale“ (naziv koalicije sa Novom strankom „Nek maske padnu“) već u četvrtak.

POVEZANE VESTI

„Zelena stranka je parlamentarna stranka, kao što je i Nova stranka parlamentarna i opoziciona. Ni juče ni danas ni sutra nećemo biti ničiji nego svoji, odani svojim idejama zbog kojih smo i krenuli putem političkog delovanja i rada. Bili smo moćna opozicija ministru Trivanu, bili smo glas razuma i otpor vladajućoj koaliciji, nudili smo rešenja za teme kojima se naši stručnjaci bave, pre svega tu mislimo na set mera koje smo predložili kako bi se smanjilo zagađenje vazduha u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Navode da neće koristiti govor mržnje, kao i da se na izjave i optužbe koje su, po njihovim rečima, neosnovane, neutemeljene i zlonamerne, neće odazivati, jer, kako kažu, to bi značilo da ovu kampanju vide kao stvaranje podela, a ne nuđenje rešenja.

„Pozivamo građane da otvore oči, da gledaju sve političke aktere i da vide koliko maski će pasti tokom ove kampanje, da pogledaju prava lica naših političara, te da glasaju za one koji rade, koji su stručni i koji imaju efikasne programe za rešenje problema nezaposlenosti, zagađenja vazduha i očuvanja demokratskih vrednosti“, zaključili su iz Zelene stranke.