Dveri: Obradović i Kostić izborili dve male pobede, ali RTS i dalje ćuti

Vesti 17. maj 202011:26 > 11:27
TANJUG/ANDRIJA VUKELIĆ

Dveri su ocenile da su predsednik i potpredsednik tog pokreta Boško Obradović i Ivan Kostić, koji štrajkuju glađu osam i šest dana ispred Skupštine Srbije, svojim štrajkom uspeli da izbore dve male pobede.

„Prva pobeda je potpuno zaustavljanje antikampanje vladajućeg režima obesmišljavanja samog štrajka kontraštrajkom, kontramitingom i krivičnom prijavom protiv Obradovića. Druga pobeda je oslobađanje iz zatvorskog statusa i omogućavanje poseta najbliže rodbine, ali i izabranog medicinskog tima i sveštenika“, navodi se u saopštenju Dveri.

POVEZANE VESTI

Dveri navode da su medicinski pregledi pokazali da se Obradović i Kostić nalaze u dobrom zdravstvenom stanju.

„Ono što je neshvatljivo i nedopustivo jeste da RTS već 48 sati ignoriše zahtev za večernjom emisijom u kojoj bi Obradović i Kostić uživo objasnili razloge štrajka čitavoj Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Dveri dodaju da građani svakoga dana dolaze ispred Doma Narodne skupštine i daju podršku Obradoviću i Kostiću.

Oni ističu da su građani okupljeni u Fejsbuk zajednici „Sloboda, sigurnost i pravda za sve“, najavili protest podrške Obradoviću i Kostiću ispred Doma Narodne skupštine u nedelju 17. maja u 17 časova.

Dveri mole sve koji dođu na protest da poštuju zdravstvene mere distance od dva metra, da u miru, ćutanjem izraze svoje nezadovoljstvo i da se uzdrže od bilo kakvog skandiranja.