CarGo i Hilandar pomažu 400 najugroženije dece iz regiona

Vesti 18. maj 202010:04 > 10:10
N1

Udruženje građana CarGo je saopštilo da će i ove godine podržati tradicionalni "Kamp prijateljstva" u organizaciji manastira Hilandar za oko 400 dece slabijeg materijalnog statusa iz celog regiona.

Predsednik tog udruženja Aleksandar Vučić i direktor kompanije „CarGo Technologies“ Vuk Guberinić sastali su se sa poverenikom manastira Hilandar Milošem Stojkovićem i dogovorili podršku najvećem kampu prijateljstva u Evropi.

„Tokom jula Beograd će biti prestonica prijateljstva. Zbog te misije smo bez razmišljanja odlučili da pomognemo čim nam je krajem prošle nedelje upućen poziv. To nije nikakva molba za nas već obaveza, čast i privilegija“, rekao je Vučić.

Kako bi u potpunosti bile primenjene sve mere opreza, deca će dolaziti u Beograd u većem broju grupa, a pored pokrivanja neophodnih troškova, zahvaljujući kompaniji CarGo Technologies biće omogućeno pokrivanje i troškova za dezinfekciona sredstva i zaštitnu opremu.

„Pružićemo svu neophodnu pomoć za organizovanje bezbednog i edukativnog kampa na kome će deca na otvorenom obilaziti znamenitosti, kulturno-istorijske spomenike i učiti jedni od drugih i jedni sa drugima o važnosti prijateljstva, tolerancije i povezivanja. Hilandar ostaje kuća humanosti, a CarGo njen stub“, rekao je Vučić.

Poverenik Hilandara za Srbiju Miloš Stojković podsetio je da se CarGo prošlog leta odazvao pozivu Hilandara da učestvuje u tradicionalnoj humanitarnoj akciji u kojoj su deca slabijeg materijalnog statusa iz čitavog regiona prvi put boravila mesec dana u Beogradu.

„CarGo je kao generalni pokrovitelj pokrio troškove i pružio svu neophodnu pomoć deci. I ove godine ćemo zajedno organizovati najveći kamp u Evropi. Uz ovako dobre ljude mi možemo da nastavimo humanu misiju manastira Hiilandar u Srbiji. Hilandar neće zaustaviti svoju misiju, bez obzira na ovu pošast koja nas je zadesila“, rekao je Stojković.