Đurišić: Nedopustivo da Zrenjanin 14 godina nema ispravnu pijaću vodu

Izbori 2020 20. maj 202010:52 > 10:52
UDS

Nosilac izborne liste Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) Marko Đurišić izjavio je da je nedopustivo da Zrenjanin, najveći grad Banata, četrnaest godina nema ispravnu pijaću vodu i da građani tog grada već godinama osećaju smrad iz kafilerije.

„Ono što je posebno veliki problem u Zrenjaninu su ekološki problemi. Od toga da pijaće vode nema već črtrnaest godina, da je vazduh zagađen radom kafilerije i da je leti gotovo neizdrživ smrad u gradu“, rekao je Đurišić tokom razgovora sa Zrenjanincima, a saopštila je UDS.

Đurišić je naveo da su građani Zrenjanina „žrtve brzopletih odluka“ Vlade Srbije i „nesposobnih lokalnih vlasti“, te će dolazak kineske firme za proizvodnju guma imati, kako je ocenio, veoma loše posledice po zdravlje Zrenjaninaca.

„Velika investicija, odnosno investicija koju Vlada Srbije finansira ogromnim sredstvima, kineskog proizvođača guma, koja je jedna od najprljavijih tehnologija, dovodi baš u ovaj grad, nažalost, bez dovoljno studija koje će pokazati kakav će sve to uticaj imati na životnu sredinu“, dodao je Đurišić.

Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.