Gradonačelnik Leskovca: Jura više nije žarište

Vesti 22. maj 202016:05 > 16:19
N1

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ocenio je da korejska fabrika "Jura" u tom gradu nije više žarište virusa koronavirusa, budući da je od 15. maja procenat pozitivnih rezultata bio 1,58 odsto.

Cvetanović je rekao da je do četvrtka testirano 2.588 zaposlenih, a da je rezultat bio pozitivan kod 41 zaposlenog.

On, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije i lekar, kazao je to zbog činjenice da je od 345 novopristiglih rezultatata još 24 pozitivno na koronavirus, na nivou Jablaničkog okruga, od kojih je 21 sa teritorije grada Leskovca.

Među pozitivnima ovoga puta nema radnika „Jure“.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu potvrđena su 660 slučajeva koronavirusa, od čega je 431 iz Leskovca, 112 iz Vlasotinca, 32 iz Lebana, 27 iz Bojnika i 4 iz Medveđe.

Trenutno je na lečenju u leskovačkoj kovid biolnici 125 pacijenta, od kojih je 45 radnika fabrike „Jura“.

„Žarište u kompaniji Jura više ne postoji, ni na bilo kojoj drugoj lokaciji. Ali ono što mene zabrinjava to su pojedinačni, sporadični slučajevi, i tu postoji velika opasnost širenja zaraze. Do sada je bilo dobro kad imamo sporadične slučajeve, jer smo bili fokusirani da nema žarišta, međutim to sada upozorava na drugu opasnost“, kazao je Cvetanović.

On je ocenio da je došlo do potpunog relaksiranja ljudi u leskovačkom kraju kada je u pitanju korona virus i upozorio da je situacija ozbiljna.

„Apelujem, molim da građani Leskovca shvate da je ozbiljna situacija, da moramo da vodimo računa i čuvamo sopstveno zdravlje i porodicu, prijatelje, komšije, rodjake i sve do kojih nam je stalo“, apelovao je leskovački gradonačelnik.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.