Đurovski: Zalažemo se za novi Zakon o privatizaciji u sportu

Izbori 2020 27. maj 202014:01 > 14:11
BETA/MILOS MISKOV

Kandidat za poslanika koalicije Zdrava Srbija - Bolja Srbija Boško Đurovski izjavio je da se taj blok zalaže za donošenje novog Zakona o privatizaciji u sportu koji će po njegovim rečima, na efikasan način rešiti pitanje vlasništva i finansiranja sportskih klubova u Srbiji.

Đurovski je naveo da je jedno od mogućih i prihvatljivih rešenja za privatizaciju španski model, prema kome većinski vlasnik kluba ima najveću odgovornost, ali ne može da donosi važne odluke bez navijača i države. 

„Osim ulaganja u profesionalni sport, važno je da se što više pažnje i sredstava usmeri ka školskom, amaterskom i rekreativnom sportu, za šta će se Zdrava Srbija i Bolja Srbija svim snagama boriti, jer se po nepisanom pravilu sa jednim uloženim dinarom u sport uštedi tri dinara za ulaganje u zdravstvo“, naveo je Djurovski a prenela Zdrava Srbija. 

Dodao je da su među prioritetima koalicije i „čist vazduh i voda i zdrava organska hrana“, navodeći da bez zdrave životne sredine i zdravog načina života nema ni adekvatnih uslova za razvoj sporta u Srbiji.

Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.