Igor Jurić pozvan u Tužilaštvo zbog informacija o političaru pedofilu

Vesti 02. jun 202015:57 > 16:02
N1

Igor Jurić, prvi čovek Fondacije "Tijana Jurić" potvrdio je da je pozvan u Više javno tužilaštvo u Beogradu da iznese svoja saznanja o političaru pedofilu o kom se tri meseca govori u medijima.

„Da, tačno je da sam pozvan u Više tužilaštvo. Nije mi jasno zašto je sve došlo do medija pre nego što se sve i desilo“, rekao je kratko Jurić za „Blic“.

POVEZANE VESTI

Kako je preneo taj list, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet i pozvalo Jurića da iznese bliže podatke koji su neophodni za dalje postupanje.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da policija nije dobila nalog tužilaštva da preduzme neku radnju zbog tvrdnji Igora Jurića, i dodao da je to tema za Tužilaštvo.

„Ovo nije tema koja treba da popunjava medijske stupce. Tužilaštvo treba da razgovara sa Jurićem, da li on nešto ima ili ne, ako ima određene dokaze tužilaštvo će proceniti šta dalje“, rekao je Stefanović za Televiziju Prva.

Igor Jurić ranije je rekao za medije da ima informacije o političaru pedofilu, ali da se nije obratio institucijama jer još nema dokaze o tom slučaju.

„Kad budem imao konkretne dokaze ja ću sa njima izaći, nemam nikakvih tajni. Imali ste tri meseca da pitate da li nekako možete da pomognete, ali ste priču provlačili preko medija“, rekao je Jurić u duelu sa Biljanom Popović Ivković na TV Prva.