Kragujevačke: Zubima na poklone SBB-a za Klinički centar Kragujevac

United Group

Prošle nedelje, direktor kragujevačkog Kliničkog centra Predrag Sazdanović pozvao je pedesetak persona koje su tokom frke sa koronavirusom donirale, ili, po srpski, poklanjale bolnici različite potrepštine. Pozvao ih je da im se zahvali, ali među dobrotvorima nije bilo predstavnika SBB fondacije, jer nije ni pozvan, a ona je u najkritičnijem periodu dala 600 litara medicinskog alkohola, i te kako potrebnog za dezinfekciju Kliničkog centra, pišu "Kragujevačke novine", čiji redakcijski osvrt prenosimo u celosti.

“Na pitanje novinara (a i oni su selektivno pozivani – dobrodošli su bili samo oni iz potvrđeno prorežimskih medija), zašto nema SBB-a, Sazdanović se ironično nasmejao i rekao “zaboravio sam”.

Odgovor je, u najmanju ruku, bio nepristojan i bezobrazan, mada je svima iole upućenima u srpsku političko – poslovnu džunglu jasno zašto je SBB preskočen.

POVEZANE VESTI

Suvlasnik ovog kablovskog operatera je Dragan Šolak, koji je ujedno i predsednik borda “Junajted grupa”, koja je vlasnik televizije N1, Nova S, portala nova.rs, Sport kluba…

Dragan Šolak? Da, onaj Šolak koga Aleksanadar Vučić odavno “uparuje” s Draganom Đilasom i etiketira ih kao tajkunsko – kriminalni duo, kao lopove, uništitelje Srbije (…), a to dalje kao papagaji ponavljaju njegovi naprednjaci. Žalosno je kad u tu rulju uđe i jedan lekar, profesor, direktor Kliničkog centra.

Inače, da dopunimo vest sa početka. Osim alkohola, Šolak je uoči Nove godine Kliničkom centru u Kragujevcu poklonio dva moderna aparata – jedan za Pedijatrijsku i drugi za Očnu kliniku, vrednosti 15.000 evra. pored toga, SBB je 2019. godine potpisao ugovor po kome postavlja kablove i kompletnu opremu da bi pacijenti i svi zaposleni u Kliničkom centru imali besplatan SBB internet i televiziju. I Kovid centar tokom vanrednog stanja radio je preko interneta koji je donirao SBB.

Verovatno mnogi sugrađani znaju da je Dragan Šolak rođeni Kragujevčanin, ovde se školovao i odavde krenuo u poslovne vode. Potiče iz ugledne porodice, otac Njegoš bio je dugogodišnij profesor na Ekonomskom fakultetu, od 1991. do 1994. i njegov dekan, a majka Beba lekar – ginekolog. Nesporno je da je Draganu i danas kada je “faca od formata” rodni grad na srcu.

Podsetimo, prošle godine potpisao je petogodišnji ugovor sa Sportskim društvom “Radnički” o donaciji sto hiljada evra za sanaciju unutrašnjosti hale “Jezero”. SBB fondacija učestvovala je u više ekoloških akcija u gradu, pomogla socijalno ugrožene porodice i lečenje dece.

Od prošle godine u okviru Fondacije postoji “ogranak” koji se zove “Stipendija prof. Njegoš B. Šolak”, koja podržava najtalentovanije mlade ljude širom Srbije.

Stipendija prof. Njegoš B. Šolak

SBB fondacija veruje da ulaganjem u znanje mladih naraštaja može da doprinese dobrobiti celog društva.

Zbog toga smo odlučili da podržimo izuzetne pojedince (“najbolje od najboljih”) na njihovom putu do uspeha. Stipendija prof. Njegoš B. Šolak nastala je kao ideja da pronađemo i podržimo najtalentovanije mlade ljude širom Srbije.

Na taj način stasaće nove generacije naših genijalaca koji bi jednog dana mogli da krenu stazama Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Nadežde Petrović, Mileve Marić, Milutina Milankovića i mnogih drugih velikana naše i svetske istorije. To će biti pravi ambasadori svoje zemlje, i zato smo veoma fokusirani da takvi talenti ne ostanu neprimećeni, već da im se pruži puna podrška i obezbede što je moguće bolji uslovi za profesionalni rast i razvoj.