Krivična prijava protiv predsednika opštine Voždovac zbog malverzacija sa zemljištem

Vesti 08. jun 202012:07 > 12:10
N1

Pokret Slobodna Srbija podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića zbog malverzacija sa zemljištem zemljoradničke zadruge Avala i ocenio da se izlaskom na izbore takvim ljudima daje legitimitet da se bogate na nelegalan način.

Predstavnik Pokreta Slobodna Srbije Igor Nikolić rekao je da je Savić sa ljudima sa kojima je povezan prodavao to poljoprivredno zemljište građanima za izgradnju objekata, uz obećanje da ih pri izgradnji niko neće dirati.

Kako je rekao na konferenciji za novinare, zadrugar zadruge Avala Nikola Vukojević vraćao je datume na ugovorima o prodaji zemljišta, pa je zemljište prodato od 2012. predstavljao kao zemljište prodato 2001. i 2002. godine.

Pokret je tražio veštačenje grafologa, uz tvrdnje da su antidatumirani ugovori štampani na štampaču koji nije postojao početkom 2000-ih.

Oni su najavili da će detalje izneti u narednom periodu.

Akciju tog pokreta podržala je i predstavnica Dveri Radmila Vasić koja je pozvala građane da razmisle da li imaju jedan jedini razlog za izlazak na izbore.

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović rekao je da će podržati svaku akciju koja vodi iskorenjavanju kriminala i korupcije.