Lončar: Nema smisla Crnoj Gori objašnjavati broj izlečenih kovid pacijenata

Vesti 08. jun 202012:54 > 13:00
Tanjug/Rade Prelić

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da nema smisla pojašnjavati broj izlečenih kovid pacijenata zemlji koja, kaže, nema rezultate, niti adekvatno znanje o koronavirusu. On je dodao da bi mogao da razume da je to pitanje postavila država poput Nemačke, koja ima ozbiljne rezultate u borbi sa koronavirusom.

„Pitaju neki drugi, ali da bi dobili odgovor moraju da se kvalifikujuju znanjem i rezultatima, a Crna Gora za sada nije. Morate da testirate ljude, da imate laboratorije, da se razumete u to“, rekao je Lončar novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica.

POVEZANE VESTI

On je dodao da objašnjenje o porastu broja izlečenih od koronavirusa od Srbije traži država koja je od početka epidemije testirala onoliko koliko Srbija testira u tri dana (13.186) i koja, i pored toga, ima veći procenat smrtnosti od Srbije (2,78 odsto).

Lonnčar je naglasio da je ponosan na broj testiranih pacijenata, sačuvanih ljudskih života i na sve što je Srbija uradila tokom epidemije koronavirusa.

„Pomogli smo i mnogim ljudima iz Crne Gore. Da ulazim u priču sa nekim ko se ne razume u materiju, ko nema testiranih, ne znam da li ima laboratoriju ili bilo šta, mislim da nema nikakvog smisla“, kazao je mniistar zdravlja.