Nevreme s grmljavinom u Beogradu, u Kragujevcu potopljen i deo Hitne pomoći

Izvor: N1

Beograd je danas ponovo pogodilo snažno nevreme praćeno grmljavinom, vetrom i pljuskom, u nekim delovima prestonice bilo je i grada. Ponovo su izazvani i zastoji u saobraćaju, iako ovoga puta manji. U Kragujevcu je obilna kiša potopila deo objekata Hitne pomoći.

Grad je padao u Mirijevu.

I područje Mačvanskog i Kolubarskog okruga zahvatilo je nevreme praćeno jakim pljuskovima, prenosi RTS.

Jaka kiša i grad u Kragujevcu i Topoli

Za dva sata, od 16 do 18 časova, na teritoriji grada Kragujevca palo je čak 83 litra kiše po kvadratnom metru, a zbog nemogućnosti da kišna kanalizacija primi veliku količinu vode poplavljeni su brojni objekti i ulice u nižim delovima grada, rečeno je za agenciju Beta u Upravi za vanredne situacije.

Načelnik Uprave Zoran Kočović je rekao da su poplavljene i podrumske, garažne i magacinske prostorije objekta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Kragujevcu.

Kočović je naveo da je oštećen i jedan broj ulica u naseljima Vašarište, Petrovac i Uglješnica.

Kazao je da je tokom popodneva primljeno preko 150 prijava gradjana za pomoć sa raznih lokacija u gradu.

Kočović je rekao da su sve raspoložive ekipe nadležnih gradskih preduzeća na terenu sa tehnikom, pumpama, cisternama i bagerima i da neprekidno rade na sanaciji posledica obilnih padavina.

Prema njegovim rečima, angažovane su ekipe Uprave za vanredne situacije, vatrogasci-spasioci, ekipe JKP „Vodovoda i kanalizacije“ i „Šumadije“.

Pored kiše praćene jakim vetrom, na teritoriji Kragujevca padao je grad i sugradica.

Iz Radarskog centra na Bešnjaji ispaljeno je preko 100 protivgradnih raketa.

Nevreme sa kišom i gradom pogodilo je tokom popodneva i opštinu Topola.

U opštini Topola grad je oštetio voćnjake u selima Bor, Mitrovčić, delu Vinče, zaseoku Veliko Polje, zatim u Lipovcu, Božurnji i samoj Topoli. 

Stanje se sada stabilizuje, rekli su u Radarskom centru na brdu Bešnjaji kod Kragujevca, gde kažu da su strelci tokom popodneva ispalili 100 protivgradnih raketa i još dejstvuju.

Meteorolozi kažu da je uzrok nevremena hladan front koji je došao iz pravca Užica i Sjenice i zahvatio Kragujevac i Jagodinu.