Martinović: Bojkot uspeo, režim u panici, a opozicija se čisti od kukolja

Vesti 10. jun 202019:10 > 19:13
Izvor: N1

Pokret slobodna Srbija deo je udružene opozicije koja bojkotuje predstojeće parlamentarne izbore, a predstavnica te političke organizacije Lidija Martinović izjavila je za N1 da je bojkot već uspeo, jer je režim u panici, a opozicija se "čisti od kukolja".

Panika režima ogleda se u, kako je rekla, potpuno nezakonitoj promeni izbornih uslova, kao i formiranju nekih novih političkih organizacija koje, prema njenim tvrdnjama, režim finansira i prikuplja im potpise za učešće na izborima.

S druge strane, Martinović je istakla da se „opozicija čisti od kukolja“, i da će građani posle izbora imati jasnu sliko ko je prava, a ko marionetska opozicija.

Upitana da li je svaka stranka koja učestvuje na izborima marionetska, Martinović je poručila da one time pomažu režimu da Evropi pošalje sliku kako u Srbiji postoje demokratija i parlamentarizam, iako „znamo da toga nema“.

Opozicija koja bojkotuje izbore je, s druge strane, dosledna svojoj reči i drži se Sporazuma sa narodom, istakla je gošća Dana uživo.

Najavila je da će se aktivnosti opozicije u bojkotu nastaviti i posle izbora, da će obilaziti Srbiju i razgovarati sa građanima, te da će se nastaviti ujedinjavanje u „neki demokratski blok“. Podsetila je da Pokret Slobodna Srbija već ima sporazum o saradnji sa Demokratskom strankom u kojoj vide partnera i u budućnosti.

Martinović je podsetila i da je Pokret Slobodan Srbija podneo krivične prijave protiv poslanika Vladimira Đukanovića i predsednika opštine Voždovac, a najavila je da će uskoro podneti i krivičnu prijavu protiv jednog aktuelnog ministra.

Pokret Slobodna Srbija formirali su bivši članovi Pokreta slobodnih građana, a Martinović je istakla da su PSG napustili jer se odluke nisu donosile na demokratski način. Pritom je izrazila sumnju u to da je pokret čiji je član nekada bila samostalno prikupio potpise za učešće na predstojećim izborima, a rekla je i da joj je „čudna“ pojava određenih ljudi na izbornoj listi, poput potpredsednika Upravnog odbora NALED-a za koji tvrdi da je prorežimska organizacija.