Novinarki KRIK-a oduzeli telefon zbog fotografisanja Vučićevog sina i Vidojevića

Vesti 11. jun 202008:09 > 08:27
N1

Novinarki KRIK-a Bojani Pavlović sinoć oko 22 časa nepoznati muškarac oduzeo je telefon nakon što je fotografisala sina predsednika Srbije Danila Vučića kako u društvu člana Partizanove navijačke grupe "Janjičari" Aleksandra Vidojevića gleda fudbalski derbi. Posle kraće rasprave, uz odobrenje Vidojevića, telefon joj je vraćen.

Kako navodi KRIK, incident se dogodilo u prisustvu policajaca, koji nisu reagovali. KRIK zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova da utvrdi i saopšti ko su ljudi koji su novinarki oduzeli telefon.

KRIK piše da je čitalac redakciji javio da je video predsednikovog sina u društvu Vidojevića, kome se sudi da je sa huliganima demolirao jedan noćni klub i koji se u bazi policije Srbije vodi i kao član crnogorskog kavačkog klana, te je novinarka otišla do tog kafića u centru Beograda.

Novinarka je videla Danila Vučića u društvu Vidojevića i još nekoliko muškaraca kako gledaju derbi između Zvezde i Partizana.

Pavlović je, piše KRIK, sa ulice fotografisala ovo društvo, ali su je po odlasku, u Ulici Svetozara Markovića zaustavila trojica muškaraca koji su se predstavili kao službena lica. Pavlović se takođe predstavila i pokazala novinarsku legitimaciju, ali su joj rekli da mora da sačeka policijsku patrolu i da će biti privedena.

Zahtevali su da sa telefona obriše fotografije, a policajcima su se pridružila još dvojica muškaraca. Novinarka je rekla da je na zadatku i tražila da pozove urednika, a jedan od novopridošlih oteo joj je telefon iz ruke na šta policajci nisu reagovali.

Posle insistiranja da joj kažu zbog čega joj je oduzeto sredstvo za rad, čovek koji je to uradio je rekao da ne mora ništa da objašnjava jer je civil. Grupi je zatim prišao, između ostalih, i Vidojević koji je rekao da novinarki vrate telefon, što su oni učinili. Rekao je novinarki da mu KRIK, tekstovima koje o njemu objavljuje, ugrožava život.