Vučić o fotografiji KRIK-a: Danilo pošten mladić, kriv samo zato što je moj sin

Vesti 12. jun 202006:48 > 10:28
TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom fotografije koju je objavio portal KRIK na kojoj je njegov sin u društvu Aleksandra Vidojevića, koji je član Partizanove navijačke grupe "Janjičari" i trenutno mu se sudi, rekao da je Danilo pošten i pristojan mladić.

„Moj sin Danilo je pošten i pristojan mladić. Kriv je samo zato što je moj sin. Do njih, neodgovornih i nepristojnih, nikada niko nije deci političara crtao metu na čelu. Napadajući mi dete, doveli su me u ugao iz kojeg više nemam gde. Boriću se svom snagom i pobediću sve njihove laži. Obećavam im to“, napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

https://www.instagram.com/p/CBTr7cyJcPu/

Oglasila se i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je osudila „napade na sina predsednika Aleksandra Vučića, Danila“.

„Stavljanje mete na mladića od 22 godine je, u vašem svetu, legitimna politička borba. Razvucite ga po Tviteru, upregnite istraživačke tabloide da ga fotografišu dok gleda utakmicu, povežite sa mafijom, samo da biste udarili po njegovom ocu. Vi ste blato protiv koga kažete da se borite“, navela je ona na Tviteru.

POVEZANA VEST

Član Predsedništva SNS i ministar finansija Siniš Mali je ocenio da je reč o „sramotnom, bezobraznom i bestidnom pokušaju da se nekome uništi porodica“.

„Takvu političku stoku i barabu nikada nismo imali priliku da vidimo u politici“, rekao je između ostalog Mali.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je optužio Dragana Đilasa da stoji iza svega i ocenio da „ovakva besprizorna kampanja laži i mržnje nije zabeležena u našoj zemlji i dokaz je nemoći i primitivizma dela opozicionih predstavnika.

Potpredsednik SNS Marko Đurić smatra da su novi napadi na Danila Vučića „pokušaj stvaranja pritiska na Vučića“.

Iako je KRIK tražio informacije od MUP-a podovom oduzimanja telefona njihovoj novinarki, policija se dosad nije oglašavala, niti je resorni ministar Nebojša Stefanović, koji je i potpredsednik SNS-a, komentarisao slučaj.

Podsetimo, novinarki KRIK-a Bojani Pavlović nepoznati muškarac oduzeo je telefon nakon što je fotografisala sina predsednika Srbije u društvu Vidojević, a nakon njegovog odobrenja telefon joj je vraćen.

Kako navodi KRIK, incident se dogodilo u prisustvu policajaca, koji nisu reagovali.

Pavlović je u emisiji N1 Studio Live ocenila da poslednji slučaj pokazuje da susreti Vučićevog sina i Vidojevića nisu slučajni.