Ilić: Sve televizije su zatvorene za nas, jedina smo opozicija u Čačku

Izbori 2020 14. jun 202015:14 > 15:20
Fonet

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je u Čačku da su sve televizije u Srbiji zatvorene za njega u toku izborne kampanje i da ne može da nastupi ni na jednoj televiziji ni sa nacionalnom, ni regionalnom ni lokalnom frekvencijom i ocenio da je to po naređenju vladajuće Srpske napredne stranke.

„Ne možemo da dobijemo nijedan termin ni na jednoj televiziji iako nudimo da platimo, nemamo ni obavezna predstavljanja na televizijama iako učestvujemo na izborima, ne možemo ni da polemišemo sa vlašću“, rekao je Ilić na konferenciji za novinare u Čačku.

On je dodao da Nova Srbija na izbore izlazi da se bori protiv „loše“ aktuelne vlasti.

„Izlazimo na izbore srcem, da spasimo čast Čačka, da se borimo protiv čačanskih ponavljača koji su se okupili i organizovali lošu vlast, gde jedna porodica vlada, gde su svi koji su u vlasti poslušnici, u gradu gde ništa nije transparentno i gde SNS botovi samo čekaju da se neko oglasi pa da oni brane vođu“, rekao je Ilić.

Ilić je ocenio da predsednik Srbije vodi kampanju za lokalne izbore.

„Kako gradske funkcinere nije sramota da im predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi lokalnu kampanju, da otvara tunele koje je već otvorio. Vučić vodi kampanju i za gradonačelnika Čačka i drugih gradova. Da li postoji još neko u državi sem Vučića“, rekao je Ilić.

On je pozvao gradsku vlast u Čačku da objasni zašto su bivši fudbaleri FK Boraca štrajkovali, ko je kriv za njihovu situaciju, ko je uzeo novac koji je bio namenjen za njihove plate.

Ilić je pitao i zašto je Zapadna Morava u Čačku zagađena, zašto se niko od Čačana četiri godine nije okupao u toj reci, zašto više sela u okolini Čačka nemaju vodu za piće, zašto se opštinska administracija povećala skoro tri puta.

On je još rekao da je Nova Srbija jedina opoziciona stranka koja nastupa na lokalnim izborima u Čačku, a da je ostale liste napravila SNS.

„Neka izađe neko iz tih navodno opozicionih stranaka i kaže nešto protiv vlasti i neka daju obećanje da neće praviti dil sa SNS nakon izbora. Ovi izbori su cirkuska predstava i nikada nisu bili smešniji jer se ne zna ko je vlast, a ko je opozicija“, rekao je Ilić.

Na predstojećim lokalnim izborima u Čačku učestvuje sedam izbornih lista – SNS, koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, Nova Srbija u koaliciji sa Narodnim blokom, Srpska radikalna stranka, Stranka Rusa Srbije, Pokret obnove kraljevine Srbije i novoformirana grupa građana “ Čačak je naš – Ujedinjena demokratska Srbija“.

Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.