Saša Mirković isključen iz SNS-a

Vesti 21. okt 201410:12 > 19:48
N1

Izvršni odbor Srspske napredne stranke, iz članstva je isključio Sašu Mirkovića i Ljubivoja Slavkovića, uz obrazloženje da nisu podneli ostavku na jednu od dve funkcije koje obavljaju.

Mirković kaže da Izvršni odbor nema ovlašćenja da ga isključi, a Slavković se na odluku stranačkih organa neće žaliti.

Na šesti rođendan umesto slavlja, u taboru naprednjaka isključenja. Ako je suditi po odlukama Izvrsnog odbora poslanik i predsednik Skupštine Zaječara Saša Mirković više nije član SNS-a.

Predsednik Izvrnog odbora SNS-a Radomir Nikolić objašnjava da je Mirković isključen jer nije ispunio odluku Glavnog odbora stranke i nije podneo ostavku na jednu od funkcija. “S obzirom da je isključen iz stranke, naši odbornici će dobiti instrukcije da ga smene sa mesta predsednika Skupštine grada Zaječara”, najavljuje Nikolić.

Mirković tvrdi da je ostavku na funkciju predsednika zaječarskog parlamenta već nudio i da je ona odbijena. Sebe i dalje smatra naprednjakom. Za ljude iz Izvršnog odbora kaže da nisu pročitali Statut stranke. “Ja sam na Skupštini biran i po Statutu može da me isključi samo Skupština ili Glavni odbor”, navodi Mirković.

N1

Nije jedino Mirković isključen. Ista je sudbina i Ljubivoja Slavkovića, zamenika gradonačelnika Niša i člana Skupštine Privrednog društva Jugoistok. “Ja neću više biti član SNS-a, jer neću da se žalim, a da li će me smeniti sa mesta zamenika gradonačelnika – ja bih voleo da oni tu priču isteraju do kraja”, poručuje Slavković.

O sudbini isključenih moglo bi da se raspravlja na sednici Glavnog odbora stranke. Poslanici iz tabora naprednjaka danas nisu rado izlazili pred kamere. Nezvanično poručuju da još ništa nije gotovo.