Stepanović o bojkotu izbora: Neću s tobom da se igram

Vesti 15. jun 202021:41 > 21:41
N1

U beogradskom "Dorćol placu" je održana tribina "Izbori - bojkot: 6 dana pred" u organizaciji pokreta "Novi optimizam". Na tribini je svoj stav o bojkotu izbora iznelo nekoliko aktivnih učesnika u političkom i javnom životu, aktivista, novinara i studenata.

Zajednička poruka učesnika tribine je da se, u okolnostima medijske blokade, mora pronaći način da se dođe do ljudi koji ne znaju šta se u zemlji zaista dešava.

„Ja bojkot ne smatram za uvređenost pa kažem: ja nemam za koga da glasam pa neću izaći, svejedno pobediće ili ne valja opozicija. Ja bojkot tretiram kao aktivni bojkot – neću s tobom da se igram. E sad, Sergej Trifunović koji je to izgovorio ode da se igra“, rekla je urednica Nove ekonomije Biljana Stepanović.

Dodaje da najviše mrzi kad je pitaju šta će biti dan posle bojkota.

„Pa, mislim, šta će da bude dan posle izbore“, rekla je Stepanović.

N1

Bivši poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je rekao da se rezultati izbora unapred znaju.

„Suočićemo se sa jednom apsolutnom dominacijom u parlamentu i lokalnim parlamentima“, ocenio je on i dodao da od dana izbora treba razmišljati šta raditi posle i može li se sa „gomilom stereotipa u u relevantnim političkim glavama uopšte nešto uraditi na promeni tog sistema“.

Podršku bojkotu je izneo i karikaturista Predrag Koraksić Koraks, koji danas slavi 87. rođendan.

Tribinu su organizovali pokret „Novi Optimizam“, „Čuvari vatre“, Društveni centar NNK i Produkcijska grupa „Mreža“.