Raspisan konkurs za prijem 100 podoficira u Ratno vazduhoplovstvo i PVO

Vesti 17. jun 202010:17 > 10:23
Ministarstvo odbrane

Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije raspisalo je konkurs za prijem 100 kandidata u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme, saopšteno je.

Kako se navodi, kandidati imaju mogućnost da posle završene osnovne i specijalističke obuke zasnuju stalni radni odnos u statusu podoficira u jedinicama RV i PVO, gde mogu da računaju na „stalnu i sigurnu zaradu“, beneficirani radni staž i, kako se navodi, „rad na najsavremenijim sredstvima tehnike i mogućnost napredovanja i usavršavanja“.

„Zaposlenjem u jedinicama RV i PVO pruža se mogućnost rada na najsavremenijim raketnim i radarskim sistemima, direktan kontakt sa avionima i helikopterima koji predstavljaju najmoćnija oružja savremenih država sveta. Razvoj i unapređenje sredstava tehnike podrazumeva i obuku ljudstva za ta sredstva, što je cilj RV i PVO, te se često pruža mogućnost za usavršavanje u zemlji i u svetu“, dodaje se u saopštenju.

Mesta službovanja kandidata su u 204. vazduhoplovnoj brigadi u Batajnici, 98. vazduhoplovnoj brigadi u Nišu i Lađevcima kod Kraljeva, 250. raketnoj brigadi za protivvazduhoplovna dejstva u Beogradu, Jakovu, Novom Sadu i Kragujevcu i u 126. brigadi vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja u Beogradu i Kačarevu.

Za sva radna mesta neophodna je završena srednja škola u trajanju od četiri godine, a konkurs je otvoren do 30. juna.