Udruženje izbeglih, prognanih i ugroženih lica podržalo pokret "Metla 2020"

Izbori 2020 17. jun 202013:23 > 13:31
Fonet

Udruženje izbeglih, prognanih i ugroženih lica podržalo je pokret "Metla 2020" i pozvalo birače da na izborima 21. juna glasaju za tu listu i zaokruže broj devet na glasačkom listiću, saopšteno je.

Predsednik Udruženja Igor Ristić rekao je na konferenciji za novinare da je u ljudima koji vode pokret „Metla 2020“ prepoznao energiju, znanje, poštenje i volju da se pomogne izbegličkoj populaciji.

„Mi smo ovo Udruženje osnovali pre 26 godina, kao krovno i prvo udruženje. Pozivamo sva izbegla, prognana i privremeno raseljena lica u Srbiji da glasaju za listu broj devet i zaokruže taj broj, zarad boljeg sutra ne samo izbeglih, već zarad boljeg sutra svih nas uopšte“, rekao je Ristić.

Kako se navodi u saopštenju, član predsedništva pokreta „Metla 2020“ Miloš Jovanović zahvalio je na podršci, rekavši da mu je čast što je pokret dobio podršku Udruženja izbeglih.

„Zalagaćemo se kao ‘Metla 2020’ da država Srbija bude jaka i da više nikada ne bude u situaciji da njeni sunarodnici stradaju“, zaključio je Jovanović.

Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.