Jovanović (Koalicija za mir): Srbija ne zna sopstvene granice

Izbori 2020 18. jun 202012:37 > 12:40
Izvor: N1

Više od 200 godina od početka stvaranja Srbije i dalje ne znamo sopstvene granice, nemamo međusobni mir i nemamo mir sa svojim susedima, rekao je nosilac liste Koalicija za mir Čedomir Jovanović.

On je obilazeći Šumadiju, kazao da „podele u društvu postaju dramatične“, a politički akteri „sebičluk i lične interese stavljaju ispred potreba modernog društva i potreba građana“.

„Nema te Srbije, o kojoj su generacije pre nas maštale, bez mira. Nema mira bez shvatanja da ne možemo da živimo bez onih pored nas. Nema života sa onima pored nas dok ne priznamo sopstvene greške i zablude iz prošlosti, koje su nas preskupo koštale i gurnule na marginu civilizacije“, ocenio je Jovanović, a prenela je Koalicija za mir.

Mijatović: Okupio nas je cilj – da rata više ne bude

Kandidat za poslanika na listi Čedomir Jovanović – Koalicija za mir, Zoran Mijatović izjavio je da je ta koalicija „pokušaj da neko čuje one koji imaju iskustva, i dodao da ih je okupio cilj – da rata više ne bude.

„Dešavali su se ratovi, odlazila je republika po republika iz sastava naše države, preživeli smo sankcije, bombardovanje, da bismo se danas našli u sličnoj poziciji kao na samom početku tranzicionog procesa, umesto konačno na kraju tog iscrpljujućeg puta“, naveo je Mijatović u pisanoj izjavi.

Kako je dodao, nikada nije preuzeta odgovornost „za sve greške na tom putu“.

Prema njegovim rečima, pitanje Kosova i regiona će biti na dnevnom redu odmah nakon izbora. „Kosovo ne možemo dva puta izgubiti, a samo neodgovorni ljudi mogu i da pomisle da vode politiku koja bi nekome o rame ponovo okačila puške. Rat nije rešenje“, ocenio je Mijatović.

Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.