Šapić: Mogao bih da budem poslanik, ali najviše mogu da dam u lokalnoj politici

Izbori 2020 21. jun 202023:33 > 23:33
N1

"Najviše mogu da dam u lokalnoj politici, iza mene je 10 godina rada i rezultata. Mogao bih da budem poslanik, ali bih više voleo da radim na lokalu", poručio je lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić, čija je organizacija uspela da uđe u parlament.

„U jednom momentu kada sam video kako Beograd stoji malo sam se uplašio, ali očigledno smo i u Srbiji uspeli da dođemo do značajnog broja ljudi, lošu izlaznost u Beogradu smo uspeli da nadokandimo i napravimo rezultat. Ponosam sam i drago mi je, čini mi se da način ponašanja i političkog delovanja koji smo mi započeli polako počeo da se oseća i vidi u drugim strankama. Mi mislimo da Srbija samo tako može da ide napred i da bude progresivnija i uspešnjia. Atmosfera u kampanji bila je značajno drugačija u odnosu na sve prethodne“, rekao je Šapić.  

POVEZANE VESTI:

On je rekao da u atmosferi gde je na Novom Beogradu izašlo 35-36 odsto birača, o pobedniku odlučiti 100-200 glasova. 

„Pokazali smo da može politikom nenapadanja, tolerancije i pričanjem o dobrim stvarima i da se ne bavite drugima nego sobom. To je portvda ispravnosti našeg rada. Nastavljamo dalje, i dok sam se sprotom bavio davao sam dosta golova ali sam ih najmanje slavio. Ne slavim jer već razmišljam kako sledeći da dam. Da budemo zadovoljni, otvara se nova era za našu organizaciju, za politiku pravog patriotizma, nama Srbija nema alternativu. Ne postoji nijedna velika sila koja može da bude alternativa Srbiji i srpskom narodu“, navodi lider SPAS-a.  

Šapić poručuje da SPAS neće odustajati od svoje politike.

„Svi se baziraju i komentarišu naš izborni rezultat na pristojnosti i kulturi. Mislim da je naša politika pobedila, jer nisam ja na Novom Beogradu i u Beogradu dobio na pristojnost i kulturu već na neke stvari koje smo uspeli da uradimo“. 

Šapić kaže da očekuje da se u narednom periodu stranke i organizacije koje uđu u političku arenu ponašaju na drugačiji način.

„Očekujem da SNS nastavi da se ponaša kao u nekoliko prethodnih meseci, mislim da se menjaju na bolje“. 

Sve o izborima čitajte na stranici Izbori 2020.