Aerodromi: Gotovo je nemoguće da se u zgradi prodaju negativni testovi

Vesti 24. jun 202017:11 > 17:12
N1

Povodom teksta koji se pojavio u medijima Severne Makedonije, da na niškom aerodromu postoji mogućnost kupovine falsifikovanih negativnih PCR-a testova za 50 evra, Aerodomi Srbje saopštavaju da ne poseduju bilo kakva saznanja da se na aerodromu prodaju bilo kakvi testovi ili potvrde o urađenim testovima.

„U trenutku kada je kontakt putnika i aerodrmskog osoblja sveden na minimum usled primena mera prevencije, gotovo je nemoguće da se to dešava unutar zgrade“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE I:

Aerodromi navode da se terminalna zgrada aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu nalazi na području graničnog prelaza i da je pod stalnim nadzorom pripadnika stanice granične policije i službe obezbeđivanja aerodroma, kao i da je objekat je pokriven video nadzorom.

Dodaju i da su obavestili nadležne službe, koje će izvestiti javnost u slučaju istinitosti navedene sumnje.

„Raduje nas povećanje broja putnika iz Severne Makedonije i nadamo se da ih ovakva pisanja neće odvratiti da i dalje koriste usluge aerodroma Konstantin Veliki, pogotovu nakon najave Vlade Severne Makedonije da se od 26. juna otvaraju sve granice bez potrebe za PCR testom, izolacijom ili karantinom“, dodaje se u saopštenju.

U policiji kažu da su, uprkos tome što Ministarstvu unutrašnjih poslova nije prijavljeno da se falsifikovani negativni PCR testovi mogu kupiti na Aerodromu u Nišu i na pojedinim benzinskim pumpama na teritoriji Vranja, o tim medijskim navodima obavestili nadležna tužilaštva, po čijem nalogu će preduzeti sve neophodne mere i radnje na utvrđivanju tačnosti.