Poštenje na prvom mestu: Vratili novčanik pun para

Vesti 18. maj 201517:49 > 17:51
TANJUG/Aleksandar Ćirić

Lela i Vlada Antonović iz pirotskog sela Mali Jovanovac, sa kćerkom Miljanom pronašli su novčanik pun novca i vratili ga vlasniku, koji je tim novcem trebao da plati svadbeno veselje. Kako je rekla Lela Antonović, novac su našli na putu.

„Prešli smo kolima preko novčanika. Na svu sreću suprug je to video, zaustavili smo kola i uzeli novčanik u kome je bilo mnogo novca, i deviza i dinara, ali i dokumenta. Nismo ni jednog trenutka razmišljali već smo odmah krenuli da tražimo vlasnika novca“, rekla je Lela.

Ona je dodala da na ličnoj karti nije bilo podataka pa su otišli u fotografsku radnju gde su je očitali i tako došli do vlasnika kome su vratili novac i dokumenta.

Lela Antonović i njen suprug Vlada rade u kompaniji „AHA Mura Prvi maj“, čiji radnici već 10 meseci ne primaju plate.

Vlada Antonović kaže da se ni jednog trenutka nisu razmišljali šta da rade.

„Jednostavno, pretpostavljam da bi svaki čovek postupio onako kako smo mi postupili. Kada smo našli vlasnika novčanika i otišli kući, još srećniji smo bili kada smo saznali da oni već sutradan prave svadbu svojoj kćerki. I da su nam ponudili nagradu ne bismo je prihvatili jer polazimo od toga da bi i nama, kada bi nam se desilo slično, neko vratio izgubljen novac“, kaže Vlada.