"Štark arena" postaje privremena bolnica

Vesti 04. jul 202012:14 > 12:18
Ministarstvo odbrane

Beogradska dvorana "Štark arena" od ponedeljka će biti pretvorena u privremenu kovid bolnicu koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od koronavirusa, a od utorka Ortopedska klinika na Banjici biće vraćena u kovid sistem i biće ponovo kovid bolnica, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Zlatibor Lončar je novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji rekao da su imali analizu i da je tokom noći više od 130 pacijenta zadržano na bolničkom lečenju.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić napisao je na Fejsbuku da je Vlada Srbije zatražila od Grada Beograda da pripremi Štark arenu za prijem pacijenata sa lakšom kliničkom slikom. On je dodao da su danas krenule pripreme za Arenu.

„To znači da se radi o ozbiljnoj kliničkoj slici i da su morali da ostanu na bolničkom lečenju. Svakog dana više od 100 pacijenata primimo na bolničko lečenje i treba obezbediti kapacitete za to“, rekao je Lončar.

Tokom vikenda, do ponedeljka, najveći teret što se prijema tiče podneće Zemunska bolnica i njoj će pacijenti moći da se javljaju danas od 14 sati. Kako je rekao Lončar, ta bolnica imaće kovid prijemni trijažni centar.

Ministar je dodao i da će sledeća bolnica koja će preći u kovid sistem biti bolnica u Požarevcu.

Lončar je rekao da treba napraviti novu reorganizaciju i preraspodeliti ljude da bi sistem funkcionisao.

Apelovao je na građane da se pridržavaju svih mera, da budu odgovorni prema sebi i svojim najbližima, jer je to jedini način da zajedno uspešno prebrodimo epidemiju.

Sve o pandemiji možete čitati u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.