Islamska zajednica: Apsurdne optužbe predsednika Vučića

Vesti 08. jul 202014:20 > 19. jun 2021 16:42
ANADOLIJA/Medin Halilović

Islamska zajednica (IZ) odbacila je kao apsurdne optužbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića da IZ nije reagovala kada je trebalo, te da je posledica toga porast broja zaraženih koronavirusom i alarmantno stanje zdravstvenog sistema.

POVEZANE VESTI

U saopštenju koje je potpisao muftija Melvud Dudić ocenjuju se kao tendenciozne optužbe predsednika Srbije da je masovni odlazak u džamiju na Bajram i petkom uzrokovao zarazu, a da se pri tom zanemaruju svi drugi uzroci koji su doprineli širenju zaraze i kolapsu zdravstva u Novom Pazaru, Tutunu i Sjenici.

Dodaje se da masovni odlasci u bolnice i porast broja zaraženih počinje 21. juna, viđe od 40 dana posle otvaranja džamija po ukidanju vanrednog stanja.

„Krivicu za novonastalu situaciju snose oni koji su po službenoj dužnosti imali obavezu da prate situaciju i blagovremeno reaguju kako bi se izbeglo stanje haosa“, navodi se u saopštenju koje je potpisao Dudić.

Islamska zajednica je, kako se navodi u saopštenju, među prvima ukazivala na alarmantno stanje i tražila reakciju nadležnih, te i ovog puta pozvala nadležne da rade svoj posao, a državne zvaničnike da preuzmu odgovornost i ne proglašavaju krivima one koji su najmanje krivi i najviše učinili da se stanje rasvetli i pomogne ugroženima.

Sve o koronavirusu u zemlji i svetu čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.