Postignut dogovor uprave FON i studenata nakon blokade fakulteta

Vesti 09. jul 202008:38 > 09:00
N1

Studenti Fakulteta organizacionih nauka blokirali su ulaze na fakultet kako bi sprečili širenje koronavirusa, saopštila je Inicijativa studenata "FON je naš". Nakon razgovora sa upravom FON postignut je dogovor.

Nakon razgovora sa dekanom FON Milijom Suknovićem, dogovoreno je da svi studenti, koji iz bezbednosnih razloga ne izađu na ispite do kraja roka, dobiju još jedan, naknadni ispitni rok.

Takođe se navodi da oni će studenti koji insistiraju da izađu na ispite imati tu mogućnost, u skladu sa epidemiološkim merama.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, zahtev studenata je bio odlaganje julskog ispitnog roka do daljeg.

Kako je navedeno, pre početka julskog ispitnog roka više od 800 studenata je potpisalo peticiju za odlaganje ispitnog roka tokom trajanja pandemije.

Uprava fakulteta je prvobitno odbila taj zahtev studenata, uz obrazloženje da bezbednost studenata nije ugrožena i da su sve bezbednosne mere sprovedene.

Međutim, nakon sprovedene ankete, koju je popunilo više od 400 studenata, rezultati su pokazuli da se na FON četiri od pet studenata ne oseća bezbedno da polaže ispite tokom pandemije.

„Ispit se može odložiti, ali zdravlje ne može“, navela je Inicijativa studenata „FON je naš“.

Sve o koronavirusu čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.