SZS: Režim huliganima dao slobodno veče

Vesti 10. jul 202010:50 > 10:52
Izvor: N1/ Boban Rajković

Savez za Srbiju saopštio je da je sinoćnji nenasilan protest u Beogradu "prirodno stanje stvari" i da je posledica toga što je "režim huliganima dao slobodno veče, pa nije imao pokriće ni za angažovanje policije".

SzS navodi u današnjem saopštenju, da bi baš tako izgledala i prethodna dva protesta „da neko nije režirao nasilje na beogradskim ulicama“.

„Sad je sasvim očigledno da se neko tada igrao sa prekidačima sa kojima je u igru ubacivao naizmenično huligane i policiju kako bi brutalnim nasiljem rasterao građane. Nije uspeo. Građani su izdržali pritisak i batine i sinoć jasno pokazali u kakvoj zemlji žele da žive“, saopštio je SzS.

SzS ocenjuje da su građani koji su sinoć mirno protestovali ispred Narodne skupštine pokazali da žele da žive „u zemlji u kojoj vlast ne može da ih ponižava i pritvara policijskim časom, u kojoj policija sprovodi zakon, a ne hir pomahnitalog vladara, i u kojoj epidemiju suzbijaju ljudi od imena i reći, a ne udvorice“.

„Imali smo jedan skoro normalan dan kada je Vučić bio van zemlje i podalje od prekidača kojima se poigrava protestima, epidemijom i našim životima. Zamislimo takve dane. Izborimo se za takve godine“, navodi SzS. SzS je pozvao građane Srbije da i „večeras budu zajedno u otporu bezumlju i u osvajanju slobode“.