BIA privela predsednika Studentskog kluba Pravnog fakulteta, zadržan sedam sati

Vesti 10. jul 202012:28 > 12:40
N1

Predsednik Studentskog kluba pravnog fakulteta Nemanja Vučković izjavio je za N1 da ga je juče popodne, nakon što je na Fejsbuku uputio poziv studentima na protest ispred Doma Narodne skupštine, privela BIA i da je zadržan ukupno sedam sati u policijskim stanicama u Rakovici i Bulevaru despota Stefana.

Vučković je za N1 ispričao da je zgrožen nasiljem na protestima 7. i 8. jula, juče popodne na Fejsbuku uputio poziv studentima da u 19h dođu ispred Doma Narodne skupštine i mirno sednu ispred policijskog kordona i time iskažu protest „zbog nasilja i laži“.

„U 17 sati sam dobio poziv od BIA da se nađemo ispred Metropola. Odveden sam u policijsku stanicu Rakovica gde sam bio do 21.30, i kasnije sam prebačen u stanicu u Despota Stefana gde sam zadržan još tri sata. Samo mi je rečeno da je važno da ne budem prisutan na skupu“, naveo je.

U policiji mu, kako je istakao, niko nije objasnio zašto je tu. Samo je dao izjavu o svojim aktivnostima u prethodna tri dana, a policiajci su, kako je rekao, bili profesionalni i korektni.

Istakao je i da je oko 22h u policijsku stanicu u Bulevaru despota Stefana došao advokat Vladimir Gajić u želji da mu pomogne, ali da mu je rečeno da on nije tu, iako je već bio doveden u stanicu, što je, kako je naveo, krajnje zabrinjavajuće.

Vučković je ranije u Beoradu organizovao desetak nenasilnih skupova podrške ljudima koji su protestovali protiv Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, ali kako je naveo, tada nije imamo nikakvih problema s policijom.

„Suština je da nekome ne odgovara da postoje nezavisne studentske i patriotske organizacije koje misle svojom glavom“, ocenio je predsednik Studentskog kluba Pravnog fakulteta.