Vučić: Postoji potpuna sloboda medija u Srbiji

Vesti 20. maj 201507:21 > 07:26
Tanjug/Sava Radovanović

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da u Srbiji postoji potpuna sloboda medija i da svaki medij ima pravo da iznosi kritike na njegov račun.

Postoji potpuna sloboda medija u Srbiji, naravno da uvek može bolje i ja ću učiniti sve da to omogućim. Svako može mene da kritikuje kad hoće i u bilo kojoj medijskoj kući, nema nikakvih problema”, rekao je Vučić u emisiji „Global konversejšen“, na kanalu Juronjuz.

Vučić je, upitan kako bi uporedio stanje u medijima sad i u vreme kad je bio ministar informisanja, rekao da je lako reći nešto protiv njega po tom pitanju, ali da u Srbiji postoji puna sloboda medija.

Na konstataciju voditeljke da se u izveštaju o napretku Srbije izražava zabrinutost o slobodi izražavanja, kao i da je Srbija pala na svetskoj rang listi slobode medija za 13 mesta, Vučić je rekao da je Srbija usvojila tri medijska zakona koja su usklađena sa evropskim zakonodavstvom.

Uvek sam spreman da čujem sve njihove primedbe, sve vaše primedbe i da uspostavimo još bolje uslove za medije, toga se ne plašim uopšte”, rekao je Vučić.

„Zakon o informisanju u vreme Miloševića bio veoma glup“

Upitan kako se oseća, odnosno da li se stidi toga što je bio ministar informisanja u vreme Slobodana Miloševića, Vučić je rekao da se oseća nelagodno” zbog Zakona o informisanju koji je tad predložio.

To je bio veoma glup zakon o informisanju i ja sam to priznao svom narodu”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je navodna njegova izjava za svakog ubijenog Srbina stotinu muslimana” izvučena iz konteksta.

Imao sam mnogo glupih izjava, ali ta je apsolutno izvučena iz konteksta”, rekao je Vučić.