Prikazana četiri snimka sa rampe Doljevac, advokat kaže – nedostaju dva minuta

Vesti 20. jul 202016:18 > 16:24
N1

U Nišu je nastavljeno suđenje vozaču "Koridora Srbije" Dejanu Stanojeviću za nesreću na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, dok je u vozilu "Koridora" bio direktor Zoran Babić.

Emitovana su četiri snimka sa kamera na čeonoj naplatnoj stanici Doljevac koja je, ubrzo posle nesreće ukinuta, a većini novinara zainteresovanih da prate današnje ročište nije bilo omogućeno prisustvo „zbog ograničenog broja prisutnih u sudnici“ usled epidemije.

Odbijen je i zahtev N1, poslat još pre više meseci, za snimanje današnjeg suđenja na kome su prikazani snimci sa kamera u Doljevcu u vremenu nesreće.

Advokat oštećenih Božo Prelević rekao je da i dalje na jednom od snimaka nedostaje oko dva minuta materijala i to iz perioda posle nesreće, pa je upitao – ko toliko želi da sakrije šta se u tim momentima događalo.

On je zatražio da se na osnovu povreda vozača i putnika u automobilu – direktora „Koridora“ Zorana Babića, koji je udario u auto poginule Stanike Gligorijević, utvrdi ko je bio za volanom jer, prema njegovim rečima, Babić ima tipičnu povredu koju bi u ovakvoj nesreći zadobio vozač, dok navodni vozač, kaže, takvih povreda nema.

Osporavao je i medicinsku dokumentaciju na osnovu koje je Sud utvrdio Stanojevićeve povrede, a sumnjivo mu je i to što automobil „škoda“, kojim je izazvana nesreća, nije bio predmet DNK veštačenja u delu volana i sl.

Prelević je posle suđenja izjavio da očekuje da će sud uzeti u obzir i medicinsko veštačenje.

Naredno ročište je zakazano za oktobar, a na pitanje N1 da li je moguće obezdediti veću salu kako bi svi zainteresovani novinari mogli da prate ročište, postupajući sudija je rekao da je „ova sala najveća na spratu“.