Protest u Novom Sadu zbog policijske brutalnosti i prebijanja dečaka

Vesti 20. jul 202019:54 > 19:56
Izvor: N1

Četiri dana posle okupljanja ispred policijske stanice na Detelinari građani koji protestuju zbog, kako kažu, policijske represije i prebijanja dečaka sa smetnjama u razvoju, večeras su bili ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

POVEZANE VESTI

Učesnici protesta od pre nekoliko dana dali su rok tužilaštvu od tri dana, koji je već istekao, da identifikuju i procesuiraju osobe koje su prebile devetnaestogodišnjeg mladića sa invaliditetom.

U međuvremenu, stiglo je saopštenje Sektora za unutrašnju kontrolu MUP-a da je podnesena prijava protiv policajca starog 35 godina S.D. koji se tereti za nasilničko ponašanje. Organizatori protesta kažu, a to je ono što je nezvanično rečeno reporterki N1 u policiji, da se radi o policijskom inspektoru Slobodanu Drmancu.

Na protestu je poručeno da to nije dovoljno i da će nastaviti svoju brobu za procesuiranje odgovornih za policijsku brutalnost, dodajući da se na snimku vidi da su bar trojica policajaca prebila mladića. Traže da sve te osobe podnesu ostavke i da budu sudski procesuirane.

Traže da se oslobode, kako kažu, svi politički zatvorenici i da se novac namenjen policiji preusmeri u zdravstvene ustanove.

N1