Potvrđena presuda sindikalcu iz Namenske zbog vređanja Tanje Vojtehovski

Vesti 24. jul 202016:00 > 16:03
N1

Viši sud u Čačku potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Ivanjici kojom je sidnikalni aktivista vojne fabirke "Milan Blagojević - Namenska" u Lučanima Slobodan Nešovanović okrivljen za uvredu novinarke Tanje Vojtehovski.

On je osudjen na novčanu kaznu od 120.000 dinara, a za sudske troškove moraće da plati 513.997 dinara, objavio je danas čačanski portal Ozonpress.

Nešovanović je osudjen po privatnoj krivičnoj tužbi novinarke Tatjane Vojtehovski, oca nastradalog radnika u fabričkoj eksploziji Milomira Milivojevića – Milovana Milivojevića i Marka Mitrovića, jedinog svedoka smrti njegovih kolega u vojnoj fabrici.

Nešovanović je preko društvenih mreža zahtevao hapšenje Vojtehovske.

On je kaženjen za uvredu, ali s obzirom da je naneo duševnu bol tužiocima, Vojtehovski, Mitrović u i Milivojević su upućeni i na parnicu protiv osudjenog Nešovanovića.

Novinarka Tatjana Vojtehovski se u emisiji „Život priča“ koja je emitovana 2018. godine na TV Prva u nekoliko epizoda bavila nesrećom u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“, u kojoj su 2017. godine poginuli radnici te fabrike Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.