Na sednici Skupštine Beograda o budžetu i zakupu poslovnog prostora

Vesti 27. jul 202012:02 > 12:05
N1

Sednica Skupštine grada Beograda biće održana 30. jula, a na dnevnom redu će se naći predlozi odluka o završnom računu budžeta Grada Beograda, kao i izmene odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kojem je nosilac prava javne svojine Grad Beograed.

Na dnevnom redu su i izmene odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kojem je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, kao i Predlog odluke o umanjenju zakupnine zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku, odnosno kinematografsku delatnost za period jul-avgust.

Na dnevnom redu su i Predlog Akcionog plana za suzbijanje ambrozije na teritoriji Beograda za period od 2021- 2029. godinom, zatim Izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda za 2019. godinu, Odbonici će razmatrati i Izveštaj o realizaciji programa sprovođenja mera tehničke zaštite objekata utvrđenih za kulturno dobro i objekata u okviru prostornih kulturno-istorijskih celina na teritoriji Beograda, kao i Izveštaj o realizaciji lokalnog plana upravljanja otpadom 2011-2020, za 2019. godinu.

Na dnevnom redu biće i nekoliko predloga planova detaljne regulacije, kao i izrada planova detaljne regulacije koji su od važnosti za razvoj grada.

Sednica Skupštine Grada Beograda će, uz poštovanje preporuka o preventivnim merama Gradskog zavoda za javno zdravlje, u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, biti održana u Sava centru.