Pavlović: Nabavka džipova još jedna u nizu "pljački bez oružja"

Vesti 27. jul 202014:17 > 14:26
Narodna stranka

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je da je nabavka 18 džipova "lend rover diskaveri" za komunalnu miliciju od kojih je svaki koštao po 33.000 evra, još jedna u nizu "pljački bez oružja" kojima se novac građana sliva u privatne džepove vlasnika firmi bliskih Srpskoj naprednoj stranci.

„Sumnjamo da je ovog puta reč o firmi ‘Britiš motors’, čiji je vlasnik funkcioner SNS Ostoja Mijailović, koji je za svoje ‘zasluge’ dobio i funkciju predsednika Košarkaškog kluba Partizan“, rekao je Pavlović u programu „Otvoreno“, a navodi se u saopštenju Narodne stranke.

On je dodao da je kao gradski odbornik podneo zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u kojem tražio podatke, posredstvom koga je išao lizing, od koje firme je realizovana nabavka i da li je sve prvenstveno išlo preko Parking servisa još 2019. godine, kao i da li su vozila nova ili polovna.

Odbornica narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković rekla je da je plan da se u Košutnjaku poseče šuma i izgrade stanovi još jedan primer sumnjive privatizacije protivan interesima građana, koji predviđa seču 19 hektara šume.

Ona je istakla da je kupac Avala filma imao obavezu da „unapredi filmsku industriju“ i upitala na koji će način gradnja 450.000 kvadratnih metara stanova i 150.000 kvadratnih metara komercijalnog i poslovnog prostora unaprediti filmsku industriju.