Ambasadorka Izraela u oproštajnoj poseti kod Vučića

Vesti 27. jul 202015:25 > 15:33
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i odlazeća ambasadorka Izraela Alona Fišer izrazili su nadu da će u narednim godinama više izraelskih investitora bolje upoznati i koristiti povoljne uslove za ulaganje na srpskom tržištu, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Tokom oproštajne posete, Vučić je ambasadorki Kan zahvalio na svemu što je tokom diplomatskog mandata u Beogradu učinila za odnose dveju zemalja.

On je izrazio zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Izraela „istakavši da je tome posebno doprinelo medjusobno razumevanje i solidarnost dva naroda koji su kroz istoriju često delili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svetskog rata“, navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Fišer Kam je, kako se dodaje, rekla da je, tokom rada u Beogradu, bila svedok izuzetnog angažovanja predsednika Vučića na uspostavljanju bližih veza dveju zemalja, pomenuvši „istupanje na godišnjoj konferenciji AIPAC u Vašingtonu, koje je dotaklo srca jevrejskog naroda, kao i mnoga zakonska rešenja, koje je Srbija donela poštujući prava jevrejske zajednice“.

Srpski predsednik i izraelska ambasadorka razgovarali su i o dijalogu Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je zahvalio ambasadorki Fišer Kam na stavu Izraela da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci za mirno rešavanje tog važnog pitanja, navodi se u saopštenju.