Obolela 162 korisnika domova i 94 zaposlena

Vesti 27. jul 202015:33 > 15:35
N1

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj starih i odraslih osoba potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 162 korisnika i 94 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Do sada je izlečeno 644 korisnika socijalne zaštite i 242 zaposlena.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Mataruškoj Banji, Rumi, Beogradu (na Voždovcu), u Mladenovcu, Knjaževcu, Subotici i Novom Sadu, Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu, Domu za smeštaj starih u Surdulici i domu za stare u Kuli.

Virus je prisutan i u domovima za stare „Terza Eta“ u Priboju, „Trem“ u Donjem Dušniku, „Dom Topalović“ u Kladovu, „Adam plus“ u Kovačici, „Dom Zlatno srce“ na umci, „Nacionalni dom“ u Vladimircima, „Bonaca“ u Beogradu.

Prisustvo virusa potvrđeno je i u zavodu za smeštaj odraslih „Male pčelice“ u Kragujevcu, domu za smeštaj odraslih Kulina, Ustanovi za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu, agenciji za pružanje usluge pomoć u kući Nana u Beogradu i udruženju Karitas Šabac.

Koronavirus zabeležen je i u centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Šapcu, Leskovcu, Žablju i Titelu, Sečnju, Pančevu, kao i u gradskim centrima za socijalni rad u Beogradu (Zvezdara, Vračar, Barajevo, Čukarica), Mladenovac i Lazarevac, kao i u sigurnoj kući pri Centru za socijalni rad u Pančevu.

Virus je registrovan i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Ćupriji, Beogradu, domu za lica ometena u razvoju „Srce u jabuci“ u Pančevu, Domu za decu ometenu u razvoju „Dr Nikola Šumenkiović“ Stamnica.

Ministarstvo za rad ranije je zabranilo rad domovima za stare „Doživeti stotu“ u Beogradu, „Stara pruga“ na Umci, „Radost“ u Negotinu“ i „Nada“ u Beogradu. 

Još vesti o koronavirusu potražite u našem LIVE BLOGU i na stranici Koronavirus.