MUP od Kine dobio medicinsku i tehničku opremu, vrednu 630.000 evra

Vesti 27. jul 202016:56 > 17:12
MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dobilo je donaciju iz Kine – preventivnu tehničku i medicinsku zaštitnu opremu, vrednu oko 630.000 evra.

Kako je saopštio MUP, deo donacije koji obuhvata metal-detektorska vrata, skenere, kao i uređaje za detekciju različitih materija biće dodeljen Jedinici za obezbeđenje, a isporučeno je i 40.000 maski i po 1.000 zaštitnih odela i naočara.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je u ime MUP-a primio donaciju, koju mu je uručila ambasadorka Kine Čen Bo, kazao je da „ovakva vrsta pomoći, koja pored opreme potrebne za svakodnevni rad policije, podrazumeva i zaštitnu medicinsku opremu, garantuje da će naši policijski službenici biti bolje zaštićeni i da će moći svoj posao da rade na još bezbedniji i efikasniji način“.

Stefanović je zahvalio ambasadorki Kine na svemu što čini na jačanju partnerstva dve države, a posebnu zahvalnost je uputio ministru javne bezbednosti Kine Džao Kedžiju, dodajući da se tokom ove godine očekuju i druge vredne donacije, koje će pomoći da Ministarstvo unutrašnjih poslova bude efikasnije.

Ambasadorka Čen Bo istakla je odličnu saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Kine, istakavši da ta saradnja doprinosi unapređenju odnosa i saradnje u različitim oblastima naše dve zemlјe.

„Prošle godine uspešno su organizovane prve zajedničke patrole policija naše dve zemlјe, kao i vežba specijalnih jedinica dve policije. Ove godine zbog epidemiološke situacije manje je komunikacije licem u lice, ali je saradnja i dalјe intenzivna“, naglasila je Čen Bo.